Airpods uitgelegd


Door: Willem Goudswaard

Apple's populaire draadloze oordopjes uitgelegd

AirPods zijn Apple’s antwoord op draadloze oordopjes. De in september 2016 aangekondigde draadloze oordopjes kregen in eerste instantie de nodige kritiek vanwege de prijs en het design. Inmiddels is men overtuigd van het gebruiksgemak en zijn de populaire AirPods niet meer weg te denken uit het straatbeeld. In dit artikel lees je alles over de functies en het gebruik van Apple’s AirPods.

Hoe het werkt

De draadloze oordopjes bestaan uit twee losse oortjes en een case waarmee je de AirPods kunt bewaren en opladen. Omdat de Airpods draadloos zijn, werkt het pauzeren, afspelen en het wijzigen van het volume anders dan bij bedrade oordopjes. Je kunt AirPods bedienen door erop te tikken of door spraakopdrachten te geven aan Siri. Het is mogelijk om AirPods met behulp van Siri te bedienen dankzij de geïntegreerde microfoon aan de onderkant van de oortjes.

Het koppelen van AirPods aan een iPhone is heel eenvoudig en werkt als volgt. Zodra je de case van de AirPods voor het eerst opent en in de buurt houdt van een refurbished iPhone, dan verschijnt er een menu op je iPhone waarmee je kunt bevestigen dat je de draadloze oordopjes wilt koppelen. Vervolgens zullen de AirPods automatisch verbinding maken met al je apparaten die gekoppeld zijn met hetzelfde Apple ID.

Opladen en batterijduur

Een volledig opgeladen set AirPods gaat tot vijf uur mee. De meegeleverde case is niet alleen handig voor het meenemen van AirPods, ook worden je oortjes hiermee draadloos opgeladen. Gecombineerd levert dit een totale accuduur van 24 uur op. Hiermee geniet je een volledige dag van jouw favoriete muziek. Zijn je AirPods leeg? Als je de oortjes 15 minuten oplaadt kun je vervolgens weer tot drie uur lang muziek luisteren.

Tips om nog meer uit AirPods te halen

AirPods bieden een hoge mate van gebruiksgemak met zich mee. Dit is dan ook precies de reden waarom Apple’s draadloze oordopjes zo populair zijn. Naast het draadloos luisteren naar muziek hebben AirPods nog veel meer te bieden.

Wanneer er een telefoongesprek binnenkomt via je AirPods, dan neem je gemakkelijk op door tweemaal op één van de AirPods te tikken. Op dezelfde manier beëindig je een gesprek ook weer. Als je van te voren wilt weten wie er belt, dan kan je dit laten aankondigen. Om deze functie te activeren ga je naar de Instellingen-app op je iPhone, klik op ‘Telefoon’ en zet ‘Kondig beller aan’ aan.

Het handzame formaat van de AirPods maakt de draadloze oordopjes makkelijk om te gebruiken en om mee te nemen. Tegelijkertijd maken deze eigenschappen de oortjes gevoeliger om kwijt te raken. Mocht je in deze ongelukkige situatie terecht komen, dan biedt de functie ‘Zoek mijn AirPods' uitkomst.

Om zoekgeraakte AirPods terug te vinden, open je de ‘Zoek mijn iPhone-app’ op je iPhone, tik je op de AirPods en daarna op ‘Taken’. Tot slot kies je de optie ‘Speel geluid af’ waarna de AirPods geluid afspelen om het vinden van je oortjes makkelijker te maken. Om gebruik te kunnen maken van ‘Zoek mijn AirPods' moeten de AirPods gekoppeld zijn aan jouw Apple ID.