Is jouw iPhone vast gelopen?

Oplossingen voor een vastgelopen iPhone

Is jouw iPhone vastgelopen? Een iPhone kan om verschillende redenen zomaar ineens niet meer reageren. Meestal is je iPhone met een paar simpelen handelingen weer werkend te krijgen. Hieronder hebben we een aantal oplossingen op een rijtje gezet.

App afsluiten

In sommige gevallen loopt je iPhone vast doordat een app niet goed meer reageert. De app sluiten kan dan al vaak de oplossing wezen voor het probleem. Je sluit de app door een keer op de homeknop te klikken. Probeer daarna de app opnieuw te openen, werkt het dan nog steeds niet? Druk dan tweemaal op de homeknop en veeg de app die niet goed meer reageert omhoog. Op die manier sluit je de app.

App opnieuw installeren

Heb je nog steeds problemen met de app nadat je de vorige stap uitgevoerd hebt? Dan kan ik het handig zijn om de app opnieuw te installeren. Verwijder eerst de app door deze even ingedrukt te houden, vervolgens zie je een klein kruisje bij de app verschijnen. Als je daar op klikt dan wordt de app verwijderd. Ga vervolgens naar de App Store en download de app opnieuw. Hierna zou alles weer goed moeten werken.

iPhone geforceerd opnieuw starten

Soms is je iPhone zo vast gelopen dat het nodig is om deze geforceerd opnieuw op te starten. Dit is eigenlijk een beetje hetzelfde als de batterij even uit en in het toestel doen. Bij een iPhone gaat dit uiteraard niet dus heeft Apple een toestencombinatie aangewezen om je iPhone een 'soft reset' te geven. Om dit te doen moet je de aan/uit knop en de ronde homeknop beiden tegelijk 10 seconden vasthouden. Vervolgens laat je de homeknop los en start je de iPhone met de aan/uit knop weer opnieuw op. Je iPhone zou daarna weer goed moeten werken.

Werkt de iPhone nog steeds niet?

Heb je na deze stappen toch nog steeds problemen met je iPhone? Hoogstwaarschijnlijk is het dan een moederbord probleem. Deze problemen zijn vrij kostbaar om op te lossen. Wil je toch niet teveel geld uitgeven aan een nieuwe iPhone? De refurbished iPhones van Rephone zijn dan een goede optie. Deze iPhones zijn gebruikt, maar helemaal nagekeken en worden geleverd met twee jaar garantie. Kijk op onze refurbished iPhones pagina voor al onze modellen. Als je je iPhone bij Rephone hebt gekocht heb je altijd twee jaar garantie. Onze klantenservice staat dan graag klaar om je helpen.