Welke iPhone past bij mij?

Voor iedereen is er een iPhone die bij hem of haar past. Of je je telefoon nou vooral gebruikt om te bellen, om te gamen of als je gewoon graag de nieuwste technologie in je broekzak hebt. De beste iPhone bestaat dan ook niet, veel belangrijker is dat je nieuwe iPhone past bij jouw wensen. In dit artikel nemen wij je mee in de wereld van iPhones en helpen wij je bij het maken van de beste keuze. Wij nemen de verschillende manieren waarop je een iPhone kan gebruiken met je door en laten zien welke modellen het beste voorzien in deze behoeften.

iPhone 5s, iPhone 6 en iPhone 6 Plus

De iPhone 5s, iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn geschikt wanneer je je telefoon vooral gebruikt voor basistoepassingen zoals bellen en het versturen van berichten. Deze toestellen zijn respectievelijk in 2014, 2015 en in 2016 gelanceerd maar worden anno 2019 nog steeds van software updates voorzien door Apple.

Meer phone dan smart

De iPhone 5s is geschikt wanneer je je telefoon gebruikt voor datgene wat nodig is, maar niet meer dan noodzakelijk. Dus bel je vooral en stuur je graag berichten, dan is deze iPhone wat voor jou. De iPhone 5s heeft een compact design met een 4 inch display en is licht van gewicht. Deze telefoon is daarmee moeiteloos met één hand te bedienen. De behuizing bestaat uit een combinatie van metaal en glas en voelt door deze eigenschappen stevig en comfortabel aan. Maak je slechts video’s op verjaardagen en volstaat het om de eerste lentedag in beeld te brengen? Dan is een opslagcapaciteit van 16GB voldoende. Speelt de camera een grotere rol in je dagelijks leven, dan adviseren wij een iPhone met 32GB of 64GB opslagcapaciteit.

Als je naast het gebruik van de basisfuncties ook graag je tijd op het internet doorbrengt met het lezen van een artikel of het bekijken van video’s, dan is het zeker de moeite waard om de iPhone 6 en iPhone 6 Plus in overweging te nemen. Met deze toestellen zette Apple een nieuwe standaard door devices aan te bieden met grotere schermen dan we voorheen gewend waren. Deze eigenschap maakt dat de iPhone 6 en 6 Plus voor een betere ervaring zorgen bij het bekijken van video’s en het bezoeken van websites. Naast het grotere scherm herken je de iPhone 6 en 6 Plus door een ander design. Deze twee toestellen hebben een metalen behuizing met afgeronde hoeken en voelen daarmee prettig aan.

De iPhone 6 beschikt over een 4,7 inch display en is net zoals de iPhone 5s met één hand te bedienen. Wil je de volledige ervaring bij het bekijken van video’s, dan adviseren wij om voor de iPhone 6 Plus met een 5,5 inch display te kiezen. Kies je voor deze grotere variant, dan betekent dit ook dat je iPhone en jij dankzij de grotere accu in dit toestel minder vaak een pauze hoeven te houden bij het stopcontact om op te laden. Houd je het liever bij de basisfuncties en gebruik je je telefoon vooral om te bellen; dan is de iPhone 5s je beste optie.

iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Voor betere prestaties en intensiever gebruik van de camera zijn de iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7 en iPhone 7 Plus de toestellen die tegemoetkomen in deze gebruikstoepassingen. Deze toestellen kunnen moeiteloos overweg met de meeste apps en leveren zeer degelijke prestaties.

Apps downloaden, betere foto’s en snelheid

De iPhone 6s en 6s Plus zijn de verfijnde versies van de iPhone 6 en 6 Plus. De 6s en 6s Plus beschikken over snellere chips, een betere camera aan de voor- en achterkant en over meer opslagcapaciteit. Ideaal als je apps uit de App Store gebruikt en graag goed voor de dag komt op social media. Je zal merken dat je de werking van apps uit de App Store fijner ervaart en je foto’s maakt van hogere kwaliteit. Daarnaast is dit model geschikt voor het spelen van de meeste games waaronder het populaire Fortnite.

In 2016 lanceerde Apple de iPhone 7 en 7 Plus. De introductie van deze toestellen zorgde voor de nodige aandacht door een aantal opmerkelijke veranderingen. Deze iPhones beschikken anders dan oudere toestellen niet over een koptelefoonaansluiting. Ter vervanging lanceerde Apple gelijktijdig met de aankondiging van de iPhone 7 het antwoord op draadloze oordoppen: AirPods. Tegenwoordig zien we op steeds minder smartphones een koptelefoonaansluiting en zijn AirPods niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

Naast de verschuiving naar draadloos beschikt de iPhone 7 Plus als eerste iPhone over een dubbele camera. Wat deze toevoeging zo interessant maakt is dat een dubbele camera het mogelijk maakt om in te zoomen zonder kwaliteitsverlies. Zoom je op oudere generaties iPhone in, dan neemt de kwaliteit van de foto drastisch af. Een andere interessante feature van de dubbele camera is de optie om foto’s in portretmodus te schieten. Met deze functie vervaagd de achtergrond en wordt het object dat centraal staat op de foto extra benadrukt. Ideaal bij het uploaden van een nieuwe profielfoto op LinkedIn, Facebook en andere social media.

Bij het kiezen van het juiste model zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Word je prima voorzien in je behoeftes door apps zoals Facebook, Instagram en Spotify, dan is de iPhone 6s het model waar je naar zoekt. Hecht je meer waarde aan de (selfie) camera en vind je het belangrijk dat apps sneller reageren, kijk dan naar de iPhone 7. Als je regelmatig apps gebruikt die het beste tot hun recht komen op een groot scherm, dan is het goed om ook de grotere Plus-modellen te bekijken. Denk aan het kijken van films of series op Netflix of het navigeren door onbekend terrein met Google Maps.

Tot slot is een factor die meespeelt bij het kiezen van het juiste model de opslagcapaciteit. Maak je niet veel foto’s en heb je genoeg aan enkele apps uit de App Store, dan zal 16GB of 32GB opslagcapaciteit voldoende zijn. Download je daarentegen veel apps en leg je regelmatig momenten vast in de vorm van foto’s en video’s, dan adviseren we om te kiezen voor een model met meer opslagcapaciteit. Ook wanneer je veel films en series download om te besparen op je databundel, dan is een iPhone met meer opslag geen overbodige luxe.

Voor meer opslag heb je bij de iPhone 6s en 6s Plus de keuze uit 64GB en 128GB. Bij de iPhone 7 en 7 Plus kan je naast de 32GB variant kiezen voor 128GB of 256GB opslag.

iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X en de iPhone SE

Wil je niks te kort komen en haal je graag alles uit je smartphone; dan mogen de iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X en de iPhone SE niet aan je aandacht ontsnappen. Met kenmerken zoals draadloos opladen, krachtige chips en uitstekende camera’s beschikken deze toestellen over de nieuwe innovaties.

Nieuwste features en optimaal gebruiksgemak

In 2017 introduceerde Apple de iPhone 8 en 8 Plus. Deze toestellen ondersteunen draadloos opladen en hiermee geeft Apple verder invulling aan de draadloze evolutie. De iPhone 8 en 8 Plus zijn voorzien van een glazen voor- en achterkant en zijn daarmee een mooie gewaarwording voor het oog.

Naast het design onderscheiden de iPhone 8 en 8 Plus zich ook in snelheid. De toestellen zijn sneller dan de iPhone 7 en 7 Plus en kunnen door deze eigenschap moeiteloos meerdere apps tegelijkertijd aan. Ideaal als je een multitasker bent die alles uit zijn toestel wil halen. Niet alleen het gebruik (van meerdere) apps is sneller op de iPhone 8 en 8 Plus, ook het opladen van je toestel zal minder tijd in beslag nemen dankzij de ondersteuning voor snelladen.

Gelijktijdig met de iPhone 8 en 8 Plus lanceerde Apple in 2017 de iPhone X. Ten tijde van de lancering heeft deze iPhone veel aandacht gekregen vanwege het nagenoeg randloze scherm. Door het ontbreken van de rand beschikt de iPhone X over een groter scherm dan de Plus-modellen, maar in een kleiner formaat. Het scherm op deze iPhone is een OLED-paneel wat zorgt voor rijkere kleuren en een scherper beeld. Dit in combinatie met het randloze scherm zorgt voor een unieke ervaring bij het consumeren van content.

Opvallend aan de iPhone X is het ontbreken van de homeknop. Waar gebruikers van een iPhone voorheen gewend waren hun toestel te ontgrendelen met een vingerscanner, doe je dat bij de iPhone X met gezichtsherkenning. Als de camera je gezicht herkent, ontgrendelt het toestel automatisch dankzij Face ID. Ook handig is dat met behulp van deze technologie berichten pas zichtbaar worden wanneer je gezicht herkend wordt. Wel zo handig als je omringd bent door nieuwsgierig gezelschap.

We sluiten het artikel af met de grotere broer van de iPhone 5s, namelijk de iPhone SE. Dit toestel is geliefd onder veel bezitters van een iPhone wegens zijn kleine afmetingen maar goede prestaties. In september 2018 kondigde Apple aan te stoppen met de verkoop van deze iPhone wat tot veel verbijsterde reacties leidde. Bij Rephone verkopen we deze iPhone nog wel en we nemen je kort mee in wat je kan verwachten van dit toestel.

Op het gebied van design heeft de iPhone SE dezelfde look and feel als de iPhone 5s. De combinatie van metaal en glas zorgt voor een uitstraling die anno 2019 nog steeds modern oogt. De snelheid van de iPhone SE is vergelijkbaar met die van de iPhone 6s. Hierdoor beschik je over een krachtige smartphone in een kleine verpakking. Minder geschikt is de iPhone SE voor selfies. Dit model beschikt namelijk over een 1,2 MP camera aan de voorkant wat aanzienlijk minder is dan bij de meeste iPhones. Al met al is de iPhone SE een combinatie van de snelheid van nieuwere iPhones en het compacte formaat van oudere modellen.