Retourinstructies

Retourinstructies

Om uw retour zo goed en zo snel mogelijk te verwerken is het noodzakelijk dat u de volgende stappen uitvoert op uw iPhone:

Zorg dat 'Zoek mijn iPhone' is uitgeschakeld.

  1. Ga op je iPhone naar Instellingen;
  2. Tik bovenaan op je Apple ID en vervolgens op ‘iCloud’;
  3. Druk vervolgens op ‘Zoek mijn iPhone’ (‘Find my iPhone’) om de functie uit te schakelen.

Maak een reserverkopie in iCloud of iTunes.

Eén manier van een iPhone back-up maken, is om dat met iTunes te doen. Je koppelt je iPhone via een usb-kabel aan je pc of Mac. Open iTunes en selecteer je iPhone in het menu. Deze vind je linksboven als icoontje in iTunes.

Een andere manier om een reservekopie te maken is via Apples iCloud. Als je van deze optie gebruikmaakt, maak je steeds een iPhone back-up als het toestel verbinding maakt met wifi. Handig, want dan hoef je er nooit meer aan te denken.

Kies je voor iCloud, dan ga je op je iPhone naar ‘Instellingen > iCloud > iCloud-reservekopie’. Zet vervolgens het schuifje op groen en kies voor ‘Maak nu reservekopie’. Let wel op dat je slechts 5GB aan opslagruimte gratis krijgt van Apple, daarna betaal je extra voor de ruimte die je meer nodig hebt.

Wat je niet op kan slaan met iCloud zijn apps: die zul je opnieuw moeten downloaden als je een iPhone herstelt. Deze worden wel overgezet als je een reservekopie vanaf een pc op een iPhone terugzet.

Verwijder toegangscodes of herstel naar fabrieksinstellingen.

  • Ga naar instellingen en kies voor: Toegangscode. Heb je een iApparaat met een vingerafdruk lezer, dan zoek je naar: Touch ID en toegangscode.
  • Voer je toegangscode in en kies: zet code uit.
  • Lees de waarschuwing aandachtig en kies vervolgens voor Schakel uit. Dat is het!