Wat is een refurbished iPhone?

Refurbishment - Wat is een refurbished iPhone?

De iPhones van Apple zijn nu eenmaal niet de goedkoopste telefoons. Wil jij een iPhone  kopen maar niet de volle prijs betalen? Dan is een refurbished iPhone een goede optie voor jou. Een refurbished iPhone is een tweedehands telefoon die helemaal is nagekeken door een specialist. Hierdoor weet je zeker dat alle onderdelen perfect werken, maar dat de prijs een stuk lager ligt. Het grote voordeel van een refurbished iPhone van Rephone  t.o.v. een tweedehands via bijv. Marktplaats is dat je bij ons gewoon een volle 2 jaar garantie krijgt.

Het refurbish proces van Rephone bestaat uit verschillende stappen. Hieronder leggen we uitgebreid uit wat deze stappen zijn. 

1. Oorsprong
Wanneer je, je telefoon niet meer gebruikt kun je deze inleveren bij verschillende partijen in ruil voor een geldbedrag. Deze gebruikte toestellen komen via deze partijen weer bij ons terecht en wij gaan ermee aan de slag. 

2. Controle
Wanneer we een apparaat binnen hebben gekregen gaan we deze eerst testen met onze speciaal ontwikkelde software. We testen alle functies van de iPhone en maken hier een uitvoerig testrapport van. 

3. Reparatie
Blijkt er uit het testrapport dat er bepaalde onderdelen niet werken? Dan worden deze vervangen door onderdelen van fabriekskwaliteit. De accu wordt standaard vervangen door een fabriekskwaliteit accu. (Bij de meeste iPhones vervangen we alleen de iPhone en hoeft er verder niets vervangen te worden. Het komt slechts een enkele keer voor dat er een klein onderdeel defect is.)

4. Hercontrole
Als alle reparaties aan het toestel zijn uitgevoerd gaat het toestel opnieuw door de testsoftware heen om te kijken of alles volledig is opgelost. 

5. Reinigen
Zijn alle problemen opgelost? Dan wordt het toestel uitvoerig gereinigd en maken we hem klaar voor gebruik. 

6. Labelen
Wanneer het hele stappenplan is doorlopen krijgt het toestel een label. Deze worden onderverdeeld in: ‘als nieuw’, ‘licht gebruikt’ of ‘zichtbaar gebruikt’. Hierdoor kan de klant in een oogopslag zien wat hij/zij aanschaft. 

Het toestel wordt vervolgens vervoerd in een speciaal door Rephone ontwikkelde doos waar ook een oplader bij in zit.